Każdy z członków Grupy prowadzi certyfikowaną produkcję (GLOBAL G.A.P.) i korzysta w swoich uprawach z najlepszych, starannie dobranych surowców, najczęściej pochodzenia zagranicznego. Uprawa jest niemalże ekologiczna, podlega stałym kontrolom, a grzyby w poszczególnych gatunkach regularnym badaniom pod kątem występowania pestycydów, czy metali ciężkich. Uprawy naszych producentów nie są ukierunkowane wyłącznie na ilość, na każdym etapie najważniejsza jest jakość, a co się z tym wiąże produkcja zdrowej żywności.

Załadunki hal Pieczarki Białej i Brunatnej są w 100% zmechanizowane, co pozwala na prowadzenie optymalnego procesu technologicznego. Wzrost pieczarki stymulowany jest w komorach uprawowych wyłącznie naturalnymi parametrami (wilgotność, temperatura, stężenie CO2). Cykl produkcyjny trwa średnio 42 dni.

Uprawa pozostałych, tych bardziej egzotycznych, gatunków grzybów oferowanych przez BIEGPOL nie wymaga tak dużego nakładu produkcyjnego. Bardzo ważnym aspektem jest higiena w halach uprawowych i pomieszczeniach gospodarczych, prawidłowe nawilżanie i wentylacja.

Kontakt

Biegpol – Grupa Producentów Grzybów Sp. z o.o.

Chorzemin 114
64-200 Wolsztyn (PL)

Tel. + 48 68 347 6800
Fax + 48 68 347 6801
e-mail: info@biegpol.pl

 

© 2005 - 2017 BIEGPOL - Grupa Producentów Grzybów Sp. z o. o.. Wszelkie prawa zastrzezone. Budowa stron internetowych